Tel: (021) 410 21 65 Email: office@hollandfarming.ro
Noutăți
De sezon
Promoții
Evenimente
Recomandări
AGRICULTURA
Recomandări

Mazăre furajeră afectată de erbicid, salvată de CROPMAX

[metaslider id=6067]  

Datorită aplicării produselor CROPMAX și Agroleaf Power High N, parcela de mazăre furajeră afectată de fitotoxicitate a lăstărit și fructificat lateral.

  Erbicidarea parcelei de mazăre furajeră a fost făcută cu același echipament de stropit care a fost utilizat anterior la erbicidare porumbului.
 În primele zile după erbicidare nu s-a observat o problema majoră, plantele de mazăre au căpătat o culoare verde deschis spre alb ; fermierul a considerat că acest aspect este obișnuit la erbicidarea în condiții de temperaturi scăzute.
 La 10 zile de la erbicidare, văzând ca stresul asupra plantelor persistă, a realizat că parcela de mazăre a fost afectată de fitotoxicitate datorată erbicidării. Echipamentului de stropit utilizat la erbicidarea parcelei de mazăre a fost utilizat anterior la erbicidare porumbului, după utilizare acesta nu a fost curățat corespunzător. Iar plantele de mazăre au suferit un stres puternic, vârful de creștere prezentând aspect de ars.
 La recomandarea reprezentantului zonal, fermierul a decis să aplice biostimulatorul CROPMAX 1 l/ha împreună cu un îngrășământ foliar Agroleaf Power High N 31+11+11+ME 4 kg/ha.
 La 2-3 zile după aplicare plantele au început să emită lăstari laterali noi, tija principală fiind ofilită.
 La 3 săptămâni de la primul tratament cu CROPMAX, s-a aplicat al II-lea tratament cu CROPMAX - 0.5 l/ha și un insecticid.
 Datorită conținutului de biostimulatori și fitohormoni naturali din CROPMAX, dar și a conținutului NPK din Agroleaf Power, plantele au fost stimulate să înflorească și să fructifice pe ramificațiile laterale, tija principală menținându-se arsă.
 În aceste condiții fermierul estimează o producție de 2 t/ha.
 Dacă nu s-ar fi aplicat produsele Cropmax și Agroleaf Power High N cultura ar fi fost compromisă, aspect de care s-a convins și fermierul. O fâșie de 3 m pe toată lungimea parcelei nu a fost stropită cu aceste produse, lancea echipamentului de stropit nu a acoperit în întregime. Pe această porțiune plantele afectate s-au ofilit în totalitate.


Agromaster Start Mini
la rapiță
Sistem radicular ramificat, puternic și cu multe rădăcini secundare.
Semințe de GRÂU
tratate cu Raykat Start
Stimulator pentru tratamentul seminţelor de cereale, plante tehnice
pH-metru direct în sol
TAKEMURA
Aparat pentru măsurarea directă a pH-ului în sol, la toate culturile