Tel: (021) 410 21 65 Email: office@hollandfarming.ro
Noutăți
De sezon
Promoții
Evenimente
Recomandări
LEGUME
Polenizare ecologică cu bondari
LABORATOR
NOUTATI IN CADRUL LABORATORULUI NOSTRU

NOUTATI IN MATERIE DE APA – ANALIZE DE APA MICROBIOLOGICE


Pe langa analiza fizico-chimica a apei, apeland la serviciile laboratorului nostru, mai nou putem obtine si informatii microbiologice despre aceasta. Analiza microbiologica consta in aplicarea metodelor si tehnicilor microbiologice pentru observarea, izolarea si identificarea microorganismelor nocive sanatatii noastre.

Deci, cu alte cuvinte, ne putem da seama daca apa respectiva este potabila sau nu.

Pentru analizele microbilogice se preleveaza minim 500 mL apa potabila in flacoane de plastic sterile. Inainte de prelevare se deschide robinetul si se lasa sa curga apa timp de 5-10 min. Se inchide robinetul si se curata cu alcool sau solutie dezinfectanta si pe cat posibil se sterilizeaza cu ajutorul unei flacari. Se deschide din nou robinetul si se reglează debitul apei, astfel încât să se formeze o coloană de apă continuă, dupa care se preleveaza probele in recipiente sterile. Se iau masurile de precautie pentru evitarea atingerii in interior a recipientelor.

Recipientele se acopera cu capacul, astfel incat sa nu existe scurgeri si se eticheteaza. Probele trebuie depozitate la temperatura de 2-8 °C, atat inainte de trimiterea catre laborator cat si in timpul transportului. Probele trebuie trimise la laborator in termen de 12-24h dupa prelevarea acestora.

NOUTATI IN MATERIE DE SOL

Pentru usurita dumneavoastra, Holland Farming va pune la dispozitie un prelevator automat de soluri.

Reguli prelevare automata probe sol:

  1. Terenul trebuie delimitat per cultura (5-7 Ha, pentru legume si 10 Ha, pentru cultura mare);
  2. Solul trebuie discuit (cel putin un disc dupa aratura);
  3. Transportul in camion este asigurat pana la sediul firmei;
  4. Hartile solelor pentru analiza trebuie furnizate la lansarea comenzii;
  5. Clientul trebuie sa asigure asistenta la fata locului, pe toata durata procesului de prelevare.